Till övergripande innehåll för webbplatsen

BOK365: ­­Sterk vekst for Karnov

   

Det blåser friskt rundt jusforlaget Karnov Group, også i Norge. Karnov Norge økte i fjor omsetningen med 75 prosent,skriverbransjenettstedetBOK365

 

I en artikkel fra 28. juni kan BOK365 fortelle at Karnov Group Norway AS økte i fjor inntektene med over 11 millioner kroner, omsetningen endte i 2023 på nesten 27 millioner kroner. Bransjenettstedet skriver også at det koster imidlertid å bygge en juridisk gullgruve, driftsunderskuddet endte på litt over 10 millioner kroner. De siste fire årene har dermed eierne investert over 50 millioner kroner i den juridiske rettsdata tjenesten.

Les hele artikkelen fra BOK365 her

Videre skriver BOK365 at Karnov har i 2023 fokusert på kvalitetssikringen knyttet til oppdateringer og revisjoner av lovkommentarene. I løpet av 2023 publiserte Karnov mer enn 40 000 nye noter til lover og forskrifter og ajourførte mer enn 25 000 noter. I tillegg ble antall publikasjoner i litteraturbasen tredoblet. Nye bøker, enkeltkapitler og artikler ble publisert – og eksisterende litteratur fra Norge, Sverige og Danmark ble digitalisert og lenket opp i tjenesten.

I tillegg til økonomisk status og innholdsproduksjon skriver BOK365 om grep det juridiske tech-forlaget tar på grunn av nedgangen i papirboksalg. 

Nedgangen i papirboksalg mot profesjonsbransjen er erstattet av en økt etterspørsel etter ny og ajourført digital litteratur, forfattet av landets fremste eksperter. I 2023 knyttet Karnov til seg mer enn 100 nye forfattere og har nå i overkant av 600 bidragsytere til sitt innhold. Et kjennetegn som har festet seg i markedet, er Karnovs effektive og kvalitetstunge forfatterstall og fagredaktører. Karnov er den eneste aktøren på markedet som tilbyr historiske lovkommentarer. Dette gjør at det er trygt å vise til kommentarene, fordi man alltid vil ha mulighet til å lese en kommentar slik den så ut på henvisningstidspunktet. Domstolene henviser hyppig til Karnovs lovkommentarer, skriver bransjenettstedet.

I artikkelen kommer det også frem at Karnov har hatt en god brukervekst siden oppstarten. Ved inngangen av 2023 hadde Karnov i overkant av 30 000 unike brukere. I dag er tallet steget til mer enn 60 000. I tillegg har bruken steget fra 3,3 til 11,4 millioner visninger i samme periode. Mer enn 20 000 studenter har stått for en bruk tilsvarende 2,7 millioner visninger.

Artikkelen skriver også om oppkjøpsforsøket av Karnov Group. Tilbudet summerte seg til et oppgjør på rundt ni milliarder kroner, men dette ble avvist av et bredt flertall av aksjonærene.